Nelosen sarja-avauksesta tappio

1.5.2022

Mikko Huttunen

Perjantaina 29.4. koitti odotettu hetki. Huiman ja Urhon yhteistyöstä syntynyt HuimaUrho avasi kautensa kotikentällään Nelosessa. Vastaan saapui vahvan äänekoskelaistaustan omaava BET, Jyväskylästä.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta varovainen ja BET ottikin otteen itselleen. Avausmaalia saatiin odotella lähes parikymmentä minuuttia. Vieraiden liukasliikkeinen hyökkääjä Timo Nousiainen karkasi puolustuslinjasta läpi ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Ottelu jatkui vieraiden otteessa tämänkin jälkeen. HuimaUrhon maalivahti Riku Ripatti joutui pari kertaa venymään huipputorjuntoihin vieraiden läpiajoissa. Lukemat 0-1 jäivät kuitenkin taukolukemiksi.

Toisen jakson alussa nähtiin ruma tilanne, kun ottelun avausmaalin iskenyt Timo Nousiainen tuli kovasta juoksusta HuimaUrhon topparin jaloille. Seurauksena tästä oli ulosajo suoralla punaisella kortilla. Tämän jälkeen vieraat kävivät ehkä hieman varovaiseksi, ja kotijoukkue otti hallinnan itselleen. Hyvin luutinut vieraiden puolustus piti kuitenkin HuimaUrhon pois paraatipaikoilta. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tarjosi vieraiden Tino Puroaho lisäten vierasjohdon 0-2 lukemiin 53. minuutilla. Ottelun lopun kotijoukkue painoi päälle mutta kuitenkin tuloksetta. Kamppailussa nähtiin myös toinen ulosajo kun kotijoukkueen Riku Rautiainen ajettiin toisella keltaisella ulos. Pisteet matkasivat siis Jyväskylään lukemin 0-2.