Huiman naiset voittivat sarja-avauksen

28.4.2022

Mikko Huttunen

Huiman naiset kohtasivat keskiviikkona 27.4. JIlveksen Jämsänkoskelta Naisten Kolmosen sarja-avauksessaan. Aurinkoisessa, mutta silti varsin koleassa säässä pelattu ottelu alkoi molemmilta hieman tunnustellen. Pikkuhiljaa kamppailun edetessä Huima alkoi päästä niskan päälle. Painostus tuotti tulosta 14. minuutilla kun vieraiden pakki joutui pudottamaan alaspäin maalivahdille. Muuten hyvin pelanneen maalivahdin harmiksi pallo lirui jalan alta maaliin.

Huima jatkoi painostustaan tämän jälkeen. Seuraavasta maalista vastasivat kuitenkin vieraat. Maali syntyi yhdestä harvoista vastahyökkäyksistä noin puolen tunnin kohdalla. Huiman kuitti tuli sitten nopeasti. Lähes heti aloituksen jälkeen kotijoukkue sai pallon laitaan, josta nappiin osunut keskitys löysi Martta Hytösen pään ja illan komein osuma oli valmis. Lukemat 2–1 jäivät myös taukolukemiksi.

Toisella jaksolla vieraat alkoivat väsymään ja Huima lisäsi painettaan. Paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin mutta vieraiden maalivahti piti pitkään pintansa, torjuen yhden rankkarinkin. Kun jaksoa oli pelattu parisenkymmentä minuuttia kotijoukkueen painostus tuotti tuloksen. Sara-Maria Kari survoi pallon väkisin maaliin maalinedushässäkästä. Vain kolme minuuttia edellisestä ja Huiman Amelia Porrassalmi karkasi läpiajoon. Liukasliikkeinen hyökkääjä kiersi maalivahdin ja laittoi pallon varmasti tyhjään rysään. Loppu alkoikin sitten vaikuttaa enemmän pelailulta. Vierasjoukkue kaunisteli loppulukemat 4–2 juuri ennen päätösvihellystä.

Huiman valmentaja Antti Heinonen kommentoi ottelua näin:

– Hyvän harjoituskauden jälkeen sarjapelit tuo oman jännityksensä, mikä näkyi varsinkin avausjakson aikana. Maltti puuttui, viimeiset hyökkäyspään syötöt olivat huolimattomia. Viimeistelyssä oli myös parantamisen varaa.

– Vaikeaksi pelin teki myös hyvin pelannut vieraiden puolustuslinja. Toisella jaksolla vieraat väsyivät ja saatiin pallonhallinnan kautta pari maalia, jotka riitti lopulta sitten voittoon. Tulos hyvä, tekemistä kuitenkin riittää.